2024-2025 - ДГ 65 "Слънчево детство" - София

Отиване към съдържанието

Главно меню:

2024-2025

Дейности > Проекти > Erasmus+
 

От 1 юни 2024 година ДГ 65 "Слънчево детство" започва третата година от работата си по проекти в рамките на получената акредитация по програма Еразъм+, Ключова дейност 1 на Европейския съюз.
Акредитацията е насочена към реализирането на 5 годишен план за квалификация на учителите на детската градина в структурирани курсове в чужбина.
На национално ниво програмата се управлява от Центъра за развитие на човешките ресурси.

В рамките на третата година акцентът в обучението на педагогическите специалисти е в усвояването на знания и умения свързани с използване на разнообразни дигитални средства за обмен и управление на информация в колектива и с родители. Педагогическите специалисти ще посетят няколко курса, насочени към използването на облачната платформа Офис365. Регистрационният номер на проекта е 2024-1-BG01-KA121-SCH-000200149.

Курс "Дигитален диалог: Иновации в комуникацията между родители и учители в ерата на облачните технологии"
От 09 до 15 юни 2024 десет учители от ДГ 65 "Слънчево детство" участваха в структуриран курс на тема "Дигитален диалог: Иновации в комуникацията между родители и учители в ерата на облачните технологии", който се проведе в град Рим, Италия. Основните теми, с които се запознаха нашите колеги са свързани с основните на дигиталната комуникация, създаването  и управлението на образователни уебсайтове с приложения на Офис365, използване на различни дигитални канали за представяне на информация. Акцент в обучението бе как да се подобри комуникацията с родителите чрез Офис365, като се гарантира сигурността на данните и използват най-добрите практики за онлайн безопасност. Обучението се проведе от организацията T-Oppi Oy от Еспоо, Финландия.

 
 
 

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню