Проект "Игра на сенки" - ДГ 65 "Слънчево детство" - София

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Проект "Игра на сенки"

Дейности > Проекти > Erasmus+
 

Планираният обучителен курс «Театър на сенките като творчески инструмент в образованието» по проект "Игра на сенки" бе проведен от 28.07 до 2.08.2019г. в град Барселона, Испания. Там учителите работещи по проекта бяха запознати с методи и техники, с които да изработват кукли, като това стимулират творчеството и активността на педагозите при работата им с децата. След практическия обучителен курс, бяха изнесени лекции и презентации за работата на детската градина и за начините чрез, които ще се внедри театъра на сенки при бъдещата работа с децата. Курса завърши с връчване на удостоверения.

За втори път ДГ 65 "Слънчево детство" ще реализира проект в рамките на европейската програма Еразъм+, Ключова дейност 1, Училищно образование, като неговата продължителност ще бъде отново една година. Темата на проекта е "Игра на сенки", отразяваща съвременният театър на сенките. Участието ни в проекта  ще разнообрази и стимулира иновативни подходи и техники в пряката ни педагогическа дейност с децата.
В рамките на проекта ще се обучат 8 души от педагогическия и ръководен състав на градината в структуриран курс, който ще се проведе в началото на август 2019 година в град Барселона, Испания.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню